Helse- og oppvekstfag VG1 med helsenorsk

Kursinformasjon

Utdanning innen helse (Helse- og oppvekst VG1) med ekstra norskspråklig støtte. Kurset er en del av utdanningene Helsefagarbeider, Apotektekniker og Helse- og Tannhelsese...

Type

Pris

Varighet

Kommentar

Type

Klasserom på campus

Pris

kr. 31 900,-

Varighet

Kommentar

Godkjent i Lånekassen.

Kurssted og tid

Påmelding fortsatt mulig

Helse- og oppvekst VG1 med ekstra språkstøtte er kurs for deg som trenger ekstra støtte i forhold til språket knyttet mot helse (helsenorsk). Helse- og oppvekst VG1 er første trinn på vei mot fagbrev i Helsearbeider, Barne- og ungdomsarbeider, Ambulansesjåfør eller mot autorisasjon som Helsesekretær/Tannhelsesekretær eller Apotektekniker, men mangler erfaring fra helsevesenet/skole. 

Innhold/temaer

Du lærer grunnleggende helsefremmende arbeid, om livsstilssykdommer, skader og lidelser, barn og unges utvikling, kost og ernæring, hygiene og om kommunikasjon og sosial kompetanse.

  • helsefremmende arbeid
  • kommunikasjon og samhandling
  • yrkesutøvelse

Du finner mer informasjon om utdanningen i læreplanen på utdanningsdirektoratet sine sider (www.udir.no).

Dette passer for deg som

- ønsker fagbrev/autorisasjon innen et helsefag og som har:

  • lite eller ingen praksis fra arbeid innen helse
  • som ønsker noe mer tid på å gjennomføre VG1
  • trenger ekstra språkstøtte

Ved å ta Helse- og oppvekst VG1 over ett år får du tid til å lære det som er grunnleggende for alle våre tilbud innen helse. Her vil du også få opplæring tilpasset ditt språknivå, og ekstra støtte til å kommunisere godt med kollegaer og pasienter.
Etter dette året kan du gå videre mot flere av våre utdanninger, som helsefagarbeider, apotektekniker, helsesekretær, tannhelsesekretær og barne- og ungdomsarbeider.

Gjennomføring

Utdanningen gjennomføres som klasseromsundervisning 1 dag pr uke over ett år.

Studieløpet er basert på kompetansemålene i læreplanen, diskusjoner, individuell oppgaveløsing og praktiske øvelser.
På K2 Utdanning møter du erfarne og dyktige lærere som følger deg på veien til å nå dine mål. I tillegg til klasseromsundervisningen får du tilgang til digitale læringsverktøy via vår læringsportal.

Digital læringsportal og Office 365

I tillegg til undervisningen får du tilgang til K2s digitale læringsportal. Med Office 365 får du student-e-post, Office pakken, tilgang til samhandlingsverktøyet Teams og lagringsplass.

Eksamen

Som privatist må du ta eksamen i alle fag, samt tverrfaglig eksamen hvis du ikke har noe av dette fra før. Eksamen arrangeres 2 ganger pr år og oppmeldingsfristene er normalt 15. september og 1.februar. Plattform for oppmelding til eksamen kan variere fra fylke til fylke. Se fylkesoversikt her. Husk at betaling av eksamensavgiften skjer ved oppmelding.

Veien videre

Etter endt Helse- og oppvekst VG1 kan du gå videre mot sluttkompetanse i form av fagbrev eller autorisasjon i ett av helsefagene. Ta gjerne kontakt med oss for gratis veiledning. Vi hjelper deg med å sette opp hva du trenger for å finne korteste vei mot målet.

Hva må til for å få fagbrev

Du må ha bestått teorieksamen for å kunne ta den praktiske fagprøven. I tillegg må du dokumentere min 5 års relevant arbeidspraksis. Fagopplæringskontoret i ditt fylke vurderer din arbeidspraksis og arrangerer fagprøven.

Lånekassestøtte

Utdanningen er godkjent i lånekassen. Du søker direkte via lanekassen.no.

For mer informasjon klikk her.

Forkunnskaper

Du må ha fullført grunnskole eller tilsvarende opplæring. I tillegg må du beherske norsk skriftlig og muntlig tilsvarende A2-nivå. Vi hjelper deg med å avklare om du tilfredsstiller opptakskravene.

Krav til utstyr

Som deltaker hos K2 må du ha tilgang til pc i undervisningen og under eksamen.